Master (MSc) στη Χειρουργική Στόματος & Εμφυτευματολογία

Έναρξη Μεταπτυχιακών Σπουδών επιπέδου Master (MSc)

Xαιρετισμός της Olga Di Fede, υπεύθυνης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (Μaster) που διοργανώνει η Ε.Ε.Χ.Σ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, με αφορμή την 7η Ημερίδα της Ε.Ε.Χ.Σ. στις 2 Φεβρουαρίου.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ευχαριστώ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να στέλνω αυτό το μήνυμα από το Παλέρμο. Καθώς προετοιμαζόμουν για αυτήν τη στιγμή αναρωτήθηκα τι θα επιθυμούσα να ακούσω στη θέση σας και ποια σημαντικά μαθήματα έχω πάρει με τα χρόνια. Έχω στις πλάτες μου μία ακαδημαϊκή καριέρα  πολύ σημαντική και ενθουσιώδη. Ασχολούμαι με την χειρουργική στόματος εδώ και πολλά χρόνια. Έχω κατακτήσει πολλές επιτυχίες με μεγάλη ικανοποίηση, δίπλα στο προσωπικό μου αλλά κυρίως χάρη στην μέντορά μου Giuseppina Campisi.
Σήμερα, όμως, αντί για επιτυχίες, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό που με τα χρόνια πραγματικά έμαθα και να σας αναφέρω τα πλεονεκτήματα της αποτυχίας. Θεωρώ αδύνατον να ζεις χωρίς να αποτύχεις σε κάτι, εκτός και αν παρατήσεις από την αρχή τον αγώνα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε αποτύχει εξ’αρχής. Το να αποτύχει κάποιος  μπορεί να δώσει μία εσωτερική σιγουριά που δεν έχει άλλους τρόπους εκμάθησης, εκτός από εκείνους που είναι το ίδιο αποτελεσματικοί, η ταπεινοφροσύνη και η επιμονή στις προκλήσεις θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη αφάνταστων στόχων. Εσείς ανήκετε στον κόσμο του  εξαίρετου κλασσικού πολιτισμού, που διδάσκεται σε ολόκληρο τον κόσμο. «…Όλοι οι άνθρωποι από την φύση τους τείνουν να γνωρίζουν…», έτσι ισχυρίστηκε ο Αριστοτέλης στην μεταφυσική.

Εγώ, σήμερα, με ρόλο καθηγήτριας, και χάρη στην άξια συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος της Αθήνας, έχω την τιμή και την μεγάλη ευθύνη να σας παρουσιάσω το διεθνές Master di secondo livello με αντικείμενο την Παθοβιολογία στόματος, τη Χειρουργική Στόματος και την Εμφυτευματολογία. Κυρίαρχος στόχος του Master είναι να δημιουργήσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο έναν οδοντίατρο εξειδικευμένο, με σκοπό να μάθει και να εμβαθύνει στις πιο καινοτόμες τεχνικές, σχετικές με το expertising στην Παθοβιολογία στόματος, τη Χειρουργική Στόματος και την Εμφυτευματολογία. Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί και σχηματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει στους συμμετέχοντες μία εκπαίδευση υψηλού επιπέδου ειδίκευσης. Θα υπάρχει η θεμελιώδης υποστήριξη και υποδομή σε πρώτη γραμμή, χάρη στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο της Ε.Ε.Χ.Σ καθώς και σε επαγγελματίες διεθνούς φήμης και καταξίωσης. Είμαι δυνατά πεπεισμένη ότι αυτή η περιπέτεια μπορεί να μας δωρίσει πολλά, όχι μόνο ως επαγγελματίες αλλά και ως άνδρες και γυναίκες δια μέσω μίας  ανταλλαγής, φτιαγμένης από τέχνες και ψυχή, μοναδική κληρονομιά που αντιπροσωπεύει και τον δικό μας και τον δικό σας μόχθο.

Ευχαριστώ, καλή τύχη, καλή σας μέρα και καλή σας δουλειά.

Olga Di Fede, DDS, MS, PhD
Associate Professor
Department of Surgical, Oncological and Oral Sciences
University of Palermo, Italy

 Έναρξη Μεταπτυχιακών Σπουδών επιπέδου Master (MSc)
 Έναρξη Μεταπτυχιακών Σπουδών επιπέδου Master (MSc)
Η κ.Olga Di Fede, Associate Professor of the University of Palermo, και υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος που διοργανώνει η Ε.Ε.Χ.Σ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, μαζί με την οργανωτική και εκπαιδευτική ομάδα του Πανεπιστημίου.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος. H ενσωμάτωση περιεχομένου του ιστοτόπου σε άλλο ιστότοπο ή αναπαραγωγή του ιστοτόπου ή του περιεχομένου (είτε με σύνδεση, αναπαραγωγή ή με άλλη μέθοδο) επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος.

dual.design