Η Ε.Ε.Χ.Σ. ΠΗΓΕ ΚΥΠΡΟ!

Η Ε.Ε.Χ.Σ.  ΠΗΓΕ  ΚΥΠΡΟ

Η Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου διοργάνωσε σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος της Ελλάδας Διημερίδα με θέμα «Επείγουσες Καταστάσεις στο Οδοντιατρείο», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2020. Η Διημερίδα είχε ως στόχο την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ιατρών για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων.

Το θεωρητικό μέρος κάλυψε τα περιστατικά που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, την αξιολόγηση των κύριων σημείων και συμπτωμάτων τους, την πρόληψή τους, τα απαραίτητα φάρμακα, εργαλεία και υλικά που οφείλει να διαθέτει κάθε ιατρείο, τις τεχνικές παρεντερικής χορήγησης φαρμάκων με έμφαση στην ενδοφλέβια ένεση, την αφαίρεση ξένου σώματος από κατάποση, την καρδιοπνευμονική ανάνηψη και την χρήση απινιδωτή. Στο πρακτικό μέρος έγινε επίδειξη φαρμακείου πρώτων βοηθειών, πρακτική εξάσκηση στην αφαίρεση ξένου σώματος από κατάποση, στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη, την χρήση απινιδωτή και την φλεβοκέντηση. Πραγματικά εντυπωσιακή η προσέλευση των συναδέλφων, αδελφών μας Κυπρίων αλλά και το ενδιαφέρον τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της Διημερίδας.

Η Ε.Ε.Χ.Σ. ευχαριστεί θερμά την Ιατρική Σχολή Λευκωσίας για την υποστήριξή της, καθώς και την Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου για την πρόσκληση και την συγκινητική φιλοξενία και δεσμεύεται για περαιτέρω συνεργασία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος. H ενσωμάτωση περιεχομένου του ιστοτόπου σε άλλο ιστότοπο ή αναπαραγωγή του ιστοτόπου ή του περιεχομένου (είτε με σύνδεση, αναπαραγωγή ή με άλλη μέθοδο) επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος.

dual.design