8ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Χ.Σ.

8ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ Ε.Ε.Χ.Σ.

Η Ε.Ε.Χ.Σ. σταθερά και με επιτυχία συνεχίζει την υλοποίηση του ετήσιου Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Εμφυτευματολογίας. Ενώ ο 7ος κύκλος μαθημάτων οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, ήδη έχει προγραμματιστεί η έναρξη του 8ου κύκλου για τον Οκτώβριο του 2020.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική, Πρακτική και Κλινική Εκπαίδευση διάρκειας 240 ωρών. Διεξάγεται 2 φορές το μήνα, Σάββατο και Κυριακή 9:00 π.μ. - 17:00 μ.μ. (12 Σαββατοκύριακα).

Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες για το έτος 2020-2021 είναι:

24-25/10/2020, 14-15/11/2020, 28-29/11/2020, 19-20/12/2020, 23-24/1/2021, 27-28/2/2021, 20-21/3/2021, 3-4/4/2021, 17-18/4/2021, 24-25/4/2021, 15-16/5/2021, 29-30/5/2021.

To Πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους οδοντιάτρους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν οι ίδιοι 5 οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα σε ασθενείς καθώς και να ασκηθούν στην προσθετική επιεμφυτευματική αποκατάσταση με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του Προγράμματος.

Η θεματολογία καλύπτει όλο το φάσμα της οδοντιατρικής εμφυτευματολογίας που αρχίζει από τις βασικές αρχές οστεοενσωμάτωσης, προχωράει στην κλινική και ακτινογραφική αξιολόγηση των ασθενών, τη διαμόρφωση του σχεδίου θεραπείας και καταλήγει στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την προσθετική αποκατάστασή τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει συνεχή θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, βιβλιογραφική ενημέρωση, παρουσίαση περιστατικών και εφαρμογή σχεδίου θεραπείας, παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων αλλά και ζωντανών χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε μοντέλα γνάθων, κεφαλές χοίρων και σε ασθενείς.

Η επιστημονική ομάδα των διδασκόντων που πλαισιώσει το πρόγραμμα αποτελείται από 40 καταξιωμένους και εξειδικευμένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς οδοντιάτρους, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν δωρεάν τα δύο συγγράμματα του Αν. καθηγητή Φραγκίσκου Φραγκίσκου, «Χειρουργική Στόματος» και «Οδοντιατρική Εμφυτευματολογία». Θα δοθούν επίσης δωρεάν στον κάθε συμμετέχοντα τα 5 εμφυτεύματα που θα τοποθετήσει ο ίδιος σε ασθενείς, τα αναλώσιμα είδη για τη διεξαγωγή των χειρουργείων και των hands – on, καθώς και οστικά μοσχεύματα και μεμβράνες. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ! ΔΩΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ 10 ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΟΠΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

Η Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος ιδρύθηκε το 2008 και από τότε με κύρος, υπευθυνότητα, αξιοπιστία και φερεγγυότητα συμβάλλει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση των οδοντιάτρων μέσω των πρωτοποριακών μετεκπαιδευτικών Προγραμμάτων που διοργανώνει. Πρόκειται για μία αμιγώς επιστημονική Εταιρεία χωρίς κανένα εμπορικό χαρακτήρα, απαρτιζόμενη από αξιόλογους επιστήμονες με μακρά πανεπιστημιακή εκπαιδευτική γνώση και εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο σημαντικοί προσκεκλημένοι ομιλητές τιμούν χρόνια με την παρουσία τους την Εταιρεία και το πολυδιάστατο έργο της. Συγχρόνως, καθοριστικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η ιδιαιτέρως φροντισμένη υλικοτεχνική υποδομή του εκπαιδευτικού κέντρου της Ε.Ε.Χ.Σ, το οποίο διαρκώς ανανεώνεται και εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να παρέχονται στους συμμετέχοντες οδοντιάτρους τα μέσα για μια σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του ετήσιου Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Εμφυτευματολογίας είναι η ευελιξία του και η ευχέρεια που παρέχει στον συμμετέχοντα οδοντίατρο αφού διεξάγεται μόνο τα σαββατοκύριακα, καθώς και η δομή του, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά πλούσιο και πλήρες Πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση του οποίου ο οδοντίατρος είναι σε θέση να εφαρμόζει στο ιατρείο του τις πολύτιμες γνώσεις που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του και να τοποθετεί εμφυτεύματα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: David C. Sarrett, Dean in Virginia Commonwealth University School of Dentistry, Associate vice president for health sciences

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, Κυδαθηναίων 3, Πλάκα.

Στο προσεχές διάστημα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Χ.Σ. www.ssos.gr αναλυτικά το περιεχόμενο του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον κ. Φ. Φραγκίσκο (6945-951699) ή την κ. Π. Παπανικολάου (6977-822154).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος. H ενσωμάτωση περιεχομένου του ιστοτόπου σε άλλο ιστότοπο ή αναπαραγωγή του ιστοτόπου ή του περιεχομένου (είτε με σύνδεση, αναπαραγωγή ή με άλλη μέθοδο) επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος.

dual.design