ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Φ. Φραγκίσκος

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Η Ε.Ε.Χ.Σ., στα πλαίσια της προσπάθειάς της για προώθηση και διάδοση των επιστημονικών εξελίξεων στο τομέα της Χειρουργικής Στόματος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή του 2ου Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Χειρουργικής Στόματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση. Θα είναι διάρκειας 64 ωρών και θα υλοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Σάββατο 17/ Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
  • Σάββατο 1 / Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016
  • Σάββατο 15 / Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
  • Σάββατο 29 / Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της χειρουργικής στόματος. Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει:

  • εξάσκηση σε χειρουργικές τεχνικές τομών, κρημνών και συρραφής του τραύματος (σε κεφαλές χοίρων)
  • παρασκευή μοσχεύματος από πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες (PRGF) μετά από αιμοληψία
  • επίδειξη εργαλείων που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική του στόματος
  • μελέτη πανοραμικών ακτινογραφιών και αξονικών τομογραφιών
  • προβολή video με ενδιαφέροντα περιστατικά χειρουργικών επεμβάσεων
  • κυκλική συμμετοχή των εκπαιδευομένων σε ζωντανές επεμβάσεις χειρουργικής στόματος, οι οποίες παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται άμεσα στον σεμιναριακό χώρο.

Ο κάθε συµµ ετέχοντας δικαιούται να εκπαιδευτεί ως πρώτος χειρουργός σε δύο δικούς του ασθενείς µε καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράµµατος Η επιστηµονική οµάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραµµ α αποτελείται από καταξιωµένους και εξειδικευµένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς με εξειδίκευση στη χειρουργική στόµατος. Μετά την ολοκλήρωση του προγράµµατος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το πρόγραµµα θα µοριοδοτηθεί µε βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Το πρακτικό µέρος του προγράµµ ατος θα περιλαµβάνει χρήση χειρουργικών συστηµάτων υψηλής τεχνολογίας: Χειρουργικά Mικροµότορ & Πιεζοηλεκτρικά Χειρουργικά Συστήµατα.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος. H ενσωμάτωση περιεχομένου του ιστοτόπου σε άλλο ιστότοπο ή αναπαραγωγή του ιστοτόπου ή του περιεχομένου (είτε με σύνδεση, αναπαραγωγή ή με άλλη μέθοδο) επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος.

dual.design