ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Φ. Φραγκίσκος

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Η Ε.Ε.Χ.Σ., στα πλαίσια της προσπάθειάς της για προώθηση και διάδοση των επιστημονικών χειρουργικών επεμβάσεων Στόματος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Χειρουργικής Στόματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση. Θα είναι διάρκειας 64 ωρών και θα υλοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες:

 • Σάββατο 19 / Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015
 • Σάββατο 3 / Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015
 • Σάββατο 17 / Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
 • Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015
 • Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της χειρουργικής στόματος. Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαµβάνει:

 • Eξάσκηση σε χειρουργικές τεχνικές τοµών (µε χρήση κλασσικών αλλά και νέων τεχνολογιών - συστηµάτων), κρηµνών και συρραφής του τραύµατος (σε κεφαλές χοίρων)
 • Παρασκευή µοσχεύµατος από πλάσµα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες (PRGF) µετά από αιµοληψία, καθώς και µε λήψη chips οστού µε πιεζοχειρουργικό σύστηµα
 • επίδειξη εργαλείων που χρησιµοποιούνται στη χειρουργική του στόµατος
 • Μελέτη πανοραµικών ακτινογραφιών και αξονικών τοµογραφιών
 • Προβολή video µε ενδιαφέροντα περιστατικά χειρουργικών επεµβάσεων  
 •  Κυκλική συµµετοχή των εκπαιδευοµένων σε ζωντανές επεµβάσεις χειρουργικής στόµατος, οι οποίες παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται άµεσα στον σεµιναριακό χώρο.

 Ο κάθε συµµετέχοντας δικαιούται να εκπαιδευτεί ως πρώτος χειρουργός σε δύο δικούς του ασθενείς µε καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράµµατος. Η επιστηµονική οµάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραµµα αποτελείται από καταξιωµένους και εξειδικευµένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς χειρουργούς στόµατος. Μετά την ολοκλήρωση του προγράµµατος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το πρό.γραµµα θα µοριοδοτηθεί µε βάση το σύστηµα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρακτικό µέρος του προγράµµατος θα περιλαµβάνει χρήση χειρουργικών συστηµάτων υψηλής τεχνολογίας: Χειρουργικά Mικροµότορ & Πιεζοηλεκτρικά Χειρουργικά Συστήµατα.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

ΧΟΡΗΓΟΙ
Medicodent-Π.Πρέτσιος Α.Ε.
Bien-Air Medical Technologies
Mectron Srl - Piezosurgery

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος. H ενσωμάτωση περιεχομένου του ιστοτόπου σε άλλο ιστότοπο ή αναπαραγωγή του ιστοτόπου ή του περιεχομένου (είτε με σύνδεση, αναπαραγωγή ή με άλλη μέθοδο) επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος.

dual.design