ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:
Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ:
David C. Sarrett, Dean in Virginia Commonwealth University School of Dentistry, Associate vice president for health sciences

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2022-2023

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Μετά την επιτυχηµένη ολοκλήρωση των επτά πρώτων µετεκπαιδευτικών προγραµµάτων εµφυτευµατολογίας, η Ε.Ε.Χ.Σ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, µε συµµετέχοντες προσκεκληµένους καθηγητές από Πανεπιστήµια της Βιρτζίνια και του Λονδίνου, να επαναλάβει την εκπαίδευση οδοντιάτρων στην εµφυτευµατολογία, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να τοποθετήσουν οστεοενσωµατούµενα εµφυτεύµατα σε ασθενείς καθώς και να ασκηθούν στην προσθετική τους επιεµφυτευµατική αποκατάσταση. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Α. Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην:

  • κλινική και ακτινογραφική αξιολόγηση των ασθενών
  • διαμόρφωση του σχεδίου θεραπείας
  • χρήση πρωτοξειδίου του αζώτου (Ν2Ο)
  • ενδοφλέβια χορήγηση για “μέθη”
  • καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

Β. Η εξάσκηση στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την επιεμφυτευματική προσθετική αποκατάσταση.

Το µετεκπαιδευτικό πρόγραµµα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Μάιο του 2023, περιλαµβάνει 240 ώρες διδασκαλίας και θα πραγματοποιείται 2 φορές το μήνα, Σάββατο και Κυριακή, από τις 9:00 π.µ. έως τις 17:00 µ.µ.

Η θεµατολογία του προγράµµατος καλύπτει όλο το φάσµα της οδοντιατρικής εµφυτευµατολογίας που αρχίζει από τις βασικές αρχές οστεοενσωµάτωσης και καταλήγει στην τοποθέτηση εµφυτευµάτων και την προσθετική αποκατάστασή τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει συνεχή θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, βιβλιογραφική ενημέρωση, παρουσίαση περιστατικών και εφαρµογή σχεδίου θεραπείας, παρακολούθηση βιντεοσκοπηµένων αλλά και ζωντανών χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε μοντέλα γνάθων, κεφαλές χοίρων και σε ασθενείς.

Η ιδιαιτερότητα του προγράµµατος έγκειται στο γεγονός ότι οι συµµετέχοντες θα εκπαιδευθούν και σε ασθενείς, τοποθετώντας οι ίδιοι 5 εµφυτεύµατα µε την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράµµατος.
Επιπλέον, οι συµµετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συµµετάσχουν προαιρετικά σε τριήµερο µετεκπαιδευτικό σεµινάριο Εµφυτευµατολογίας στην Modena της Ιταλίας.

Μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιτυχή διεκπεραίωση γραπτών και προφορικών εξετάσεων, θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η επιστημονική ομάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραμμα αποτελείται από καταξιωμένους και εξειδικευμένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς οδοντιάτρους, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Στους συµµετέχοντες θα χορηγηθούν δωρεάν τα δύο συγγράµµατα του Αν. καθηγητή Φραγκίσκου Φραγκίσκου, «Χειρουργική Στόµατος» και «Οδοντιατρική Εµφυτευµατολογία».
Δωρεάν προσφορά 10 εμφυτευμάτων, από το σύστημα επάνω στο οποίο θα ασκηθούν οι συμμετέχοντες κατά τη
διάρκεια του Προγράμματος και πλήρης κάλυψη με κοπτικά εργαλεία και μοτέρ κατά την τοποθέτησής τους.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ε.Ε.Χ.Σ, το οποίο είναι άρτια εξοπλισμένο και οργανωμένο με πρωτοποριακά μέσα θεωρητικής, πρακτικής και κλινικής εκπαίδευσης.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.ssos.gr ή
επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον κ. Φ. Φραγκίσκο (6945-951699) ή την κ. Π. Παπανικολάου (6977-822154).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος. H ενσωμάτωση περιεχομένου του ιστοτόπου σε άλλο ιστότοπο ή αναπαραγωγή του ιστοτόπου ή του περιεχομένου (είτε με σύνδεση, αναπαραγωγή ή με άλλη μέθοδο) επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος.

dual.design