3ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ - ΠΡΑΚΤΙΚΗ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:
Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκο

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022 - ΜΑΪΟΣ 2023

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Η Ε.Ε.Χ.Σ. προγραμματίζει τον 3ο Κύκλο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Εμφυτευματολογίας Η Ε.Ε.Χ.Σ. προγραμματίζει τον 3ο Κύκλο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Εμφυτευματολογίαςγια προχωρημένους. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάιοτου 2023, περιλαμβάνουν 80 ώρες διδασκαλίας και θα πραγματοποιούνται Σάββατο και Κυριακή (συνολικά 5 Σαββατοκύριακα), από τις 9:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε εξειδικευμένες χειρουργικές τεχνικές για τη διαχείριση του οστικού υποστρώματος και των μαλακών ιστών πριναπό την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, καθώς και σε πιο δύσκολες περιπτώσεις επιεμφυτευματικών προσθετικών αποκαταστάσεων. Πιο αναλυτικά η θεματολογία περιλαμβάνει:

  • Ανύψωση του εδάφους του ιγμορείου με την τεχνική του πλαγίου οστικού παραθύρου (ανοιχτή μέθοδος).
  • Ανύψωση του εδάφους του ιγμορείου από την κορυφή της φατνιακής ακρολοφίας μεμπαλονάκι (κλειστή μέθοδος).
  • Αύξηση του εύρους της φατνιακής ακρολοφίας με την τεχνική της διάσχισης (Ridge SplitProcedure for Alveolar Bone Expansion).
  • Αποκατάσταση ελλειμματικού ύψους και εύρους της φατνιακής ακρολοφίας με τη χρήσηαυτογενών ή αυτόλογων μοσχευμάτων.
  • Λήψη αυτογενούς οστικού μοσχεύματος από τη γενειακή σύμφυση.
  • Παρασκευή αυτόλογου οστικού μοσχεύματος για την αποκατάσταση οστικών ελλειμμάτων (PRF).
  • Κλινική εφαρμογή πιεζοηλεκτρικής χειρουργικής και LASER.
  • Τεχνικές προπροσθετικής χειρουργικής.
  • Υπολογιστικά καθοδηγούμενη χειρουργική.
  • Ένταξη των ενδοστοματικών σαρωτών στην προσθετική εμφυτευματολογία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρακτική και κυρίως στην κλινική εκπαίδευση, με προβολήζωντανών και βιντεοσκοπημένων χειρουργικών επεμβάσεων, εξάσκηση σε μοντέλα γνάθων και σε κεφαλές χοίρων, ενώ οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι ως πρώτοι χειρουργοί 2 χειρουργικές επεμβάσεις ο καθένας σε δικούς τους ασθενείς με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράμματος.

Μετά από την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενοι θα δώσουν προφορικές και γραπτές εξετάσεις σε επιτροπή που θα οριστεί από την Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης μόνο στους συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαντο πρόγραμμα και πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ε.Ε.Χ.Σ, το οποίο είναι άρτια εξοπλισμένο και οργανωμένο με πρωτοποριακά μέσα θεωρητικής, πρακτικής και κλινικής εκπαίδευσης. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από καταξιωμένουςστην Ελλάδα και το εξωτερικό Κλινικούς και Καθηγητές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο πτυχιούχοι Οδοντίατροι οι οποίοι έχουν παρακολουθήσειοπωσδήποτε ένα Βασικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας διάρκειας τουλάχιστον 6 – 12 μηνών. Οαριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, ΚΥΔΑΘΗΝΑΙΩΝ 3, ΠΛΑΚΑ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικάμε τον κ. Φ. Φραγκίσκο (6945-951699) ή την κ. Π. Παπανικολάου (6977-822154).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος. H ενσωμάτωση περιεχομένου του ιστοτόπου σε άλλο ιστότοπο ή αναπαραγωγή του ιστοτόπου ή του περιεχομένου (είτε με σύνδεση, αναπαραγωγή ή με άλλη μέθοδο) επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος.

dual.design